Trekkies.dk (Tilbage til forsiden)


Tilbage til forsidenForeningen TV-serier Kalender Biograffilm Universet Download Billeder Diverse Presse DM i Star Trek Butikken

Nedlægge Trekkies og oprette en ny (generel) forening?

#117:43:43  02-01-2012Bruger: apafan


Skal man nedlægge Trekkies eller lade foreningen blive til en mere generel forening for science fiction interesse?

Som et indspark i debatten vil jeg da lige oplyse det åbentlyse: At der allerede ER adskillige foreninger for science fiction fans i Danmark. Som bare ikke har et ekslusivt fokus på Star Trek.

Trekkies opstod mig bekendt på en science fiction festival i 1996 (Fabula 96) arrangeret af Science Fiction Cirklen (SFC, www.sciencefiction.dk, grundlagt 1974), som stadig lever i fuld vigør! Man kunne vel passende overveje at fusionere igen med sit opland og lade medlemsskaberne overgå til SFC? Dér kunne skribenter og redaktører i øvrigt finde et godt hjem for en fortsat udgivelse af SUBSPACE: SFC udgiver i forvejen PROXIMA (Danmarks akademiske tidsskrift om science fiction, 2x årligt.), og NOVUM (Medlemsbladet, 4x årligt), samt mellem 5 og 10 paperbackbøger om året med og om science fiction. Desuden arrangeres månedlige medlemsmøder, man har en aktiv bestyrelse.

Er man ikke til SFC kan man også vælge at joine Fantastik (www.fantastik.dk, grundlagt 2003 af udbrydere fra SFC). Her er også en bestyrelse af aktive, man udgiver medlemsbladet HIMMELSKIBET 4x årligt (med skiftende redaktører fra en lille gruppe aktive), og afholder en række uformelle pubmøder og enkelte medlemsmøder/udflugter.

Mange af de aktive medlemmer i Trekkies.dk og skribenterne i SUBSPACE er alligevel medlem i både SFC og Fantastik.

Jeg er ikke i bestyrelsen i nogen af foreningerne, så jeg har ikke nogen agenda med at sige dette, jeg synes blot det ville være oplagt at Trekkies.dk bestyrelsen satte sig sammen med de to foreningers bestyrelser og diskuterede mulighederne, i stedet for at danne en ny generel forening…

Der sker jo det at jo flere foreninger vi opretter, jo tyndere spreder vi jo de SAMME aktive kræfter, og dermed kommer alle foreningerne i fare for at bukke under ved generationsskifter, markedsmætninger, og den bevægelse der altid har været blandt danske science fiction fans.

TÆNK hvis vi kunne ende med een dansk national forening IGEN, en dag? (jeg drømmer lige lidt om alle fordelene ved dette: For de aktive, for dansk fandom når vi deler de aktive tids fornuftigt, for Danmark som sådan (gennemslagskraften!)...)

Mvh
Knud Larn#222:25:25  02-01-2012Bruger: Kert Rats


Hej Knud Larn

Debatten om foreningens fremtid foregår primært på den e-mail-baserede postliste, der også hedder foreningsdebatten.
Den kan du tilmelde dig ved at gå ind på www.trekkies.dk under Foreningen, Medlemskabstyper, Brugerprofil, og under Mailinglister sætte flueben i foreningsdebat (Debat om foreningen trekkies.dk).

Jeg vil anbefale dig at gensende dit indlæg på den e-mail-baaserede foreningsdebatliste, for så vil det nok blive læst af flere, end hvis dit indlæg kun står på dette forum.

At poste på foreningsdebatten vil helt enkelt sige at sende en e-mail til foreningsdebat@trekkies.dk I Emnefeltet kan du skrive Foreningens fremtid - eller noget andet, hvis du vil.
Teksten fra dit indlæg klipper du så bare ind i e-mail-tekstfeltet - og trykker på Send.

Venligst - og godt nytår til dig


Stefan Garvig
Redaktør på Subspace
For at deltage i dette forum, skal du først logge dig ind.

Tilbage
Tilbage til forumoversigtentrekkies.dk
Postbox 851
2400 København NV

Flere kontaktoplysninger.

Portopartner.dk


© copyright trekkies.dk 1996-2014 • Hostet af A-Data A/S