Trekkies.dk (Tilbage til forsiden)


Tilbage til forsidenForeningen TV-serier Kalender Biograffilm Universet Download Billeder Diverse Presse DM i Star Trek Butikken

Interview med Patrick Stewart


Som det eneste danske medie, fik trekkies.dks medlemsblad Subspace lov til at bringe et interview med Patrick Stewart i anledning af udgivelsen af den første DVD boks med The Next Generation i 2002. Vores kontakter hos Paramount havde adviseret os i starten af april, men først 48 timer før selve interviewet fandt sted blev det endeligt bekræftet at det ville finde sted.

 

For at give medlemmerne en mulighed for at stille spørgsmål til Patrick Stewart, sendte vi en mail ud på debatlisten, hvor man fik mulighed for at gøre det. Det var der så kun meget kort tid til, da Patrick Stewart skulle have alle spørgsmål på forhånd. Heldigvis var der en masse gode spørgsmål og det var så dem der dannede grundlaget for interviewet. Vi fik stillet ca. 10 minutter til rådighed, så vi skulle nå vidt omkring på den korte tid. Patrick Stewart er meget spændende at interviewe – og han har en underspillet humor, som præger hans svar.

 


Det er nu 8 år siden at The Next Generation stoppede, hvorfor tror du at serien stadig er så populær?

Det er ikke kun serien – men hele Star Trek universet der er populært. I USA, sender de stadig The Original Series fra 60’erne og så er der selvfølgelig Deep Space Nine og Voyager og nu den helt nye serie Enterprise, som lige er blevet færdig med den første sæson. The Next Generation er bare en del af den verden og interessen og entusiasmen for Star Trek verdenen fortsætter bare.

 

Star Trek Nemesis er den næste Star Trek fim med besætningen fra The Next Generation – kan du fortælle lidt om hvad der kommer til at ske i den?

Selvfølgelig kan jeg ikke det! Jeg har aldrig forstået hvorfor folk vil vide hvad der sker i en film, før de ser den – gør du? Det er et mysterium for mig. Jeg kan dog sige at alle hovedskuespillerne fra The Next Generation er med i filmen. Det er en film med fokus på action og romance. Desværre er jeg ikke involveret i romancen. Og så kommer der til at ske nogle meget væsentlige ting med hoved besætningen. Jeg tror, at det er vores bedste film indtil nu.

 

Hvad synes du er det mest interessante ved rollen Jean-Luc Picard?

Hans intelligens og hans mod.

 

En af de ting som vores medlemmer har undret sig over er at Jean-Luc Picard er franskmand, men han virker meget engelsk?

Ahh. Det er fordi Jean-Luc Picard er en meget talentfund mand. Når han taler engelsk, gør han det med en perfekt engelsk accent. Det er jo hvad man forventer, er det ikke? Men selvfølgelig, når han taler fransk, så er det jo også perfekt.

 

Mange mennesker opfatter dig som en teater skuespiller. Men hvad er mest interessant for dig. At optræde på teater, i film eller på TV?

Jeg tror nu de fleste opfatter mig som TV og film skuespiller. Mine teaterroller har jo mest været i London og New York, og det er der jo ikke så mange der har set. Men jeg kan kun give det samme svar som Ingmar Bergman, gav, da han fik det samme spørgsmål: Jeg elsker film og jeg elsker TV, men teatret er mit liv! Og jeg vil gerne have at mit liv skal være så rart som muligt, så derfor laver jeg mere og mere teater arbejde.

 

Du er en meget sjælden gæst til Star Trek conventions. Er det fordi du ikke vil deltage i dem eller fordi du ikke bliver inviteret?

Jeg får langt flere invitationer end, jeg på nogen måde kan efterkomme. Mens vi lavede The Next Generation, deltog jeg i mange conventions, fordi jeg var interesseret i at høre hvad fans synes om serien. Og når der kommer en ny film deltager jeg også i conventions – jeg tror jeg skal deltage i en eller to conventions i år, nu når den nye film kommer. Men jeg er faktisk taknemmelig for at jeg har så meget at lave, at jeg ikke har tid til at deltage i conventions. Det her ikke noget at gøre med at jeg ikke vil mødes med fans og snakke med dem – det har jeg altid godt kunne lide. Men det er ganske enkelt ikke muligt at planlægge at deltage i conventions. Sidste år arbejde jeg hele året, startede i New York, så tog jeg til Minneapolis, så to måneder i Mexico og så 4 måneder i nord England. Og så tog jeg tilbage og arbejde i ørkenen ved Los Angeles, så at koordinere deltagelse i conventions er meget svært.

 

Hvis du var den der skrev manuskripterne til Star Trek, ville du så have gjort det anderledes?

Nej. Jeg synes manuskripterne udviklede sig vidunderligt. Det grundlæggende arbejde med pilot afsnittet, lavet af Gene Roddenberry, var vidunderligt. Og som årene gik udviklede vi nye sider af rollerne, og en anderledes vinkel på historierne – det var alt sammen rigtig godt.

 

Du har instrueret nogle episoder af Star trek The Next Generation. Vi du fortsætte med at instruere tv i fremtiden, måske endda instruere en spillefilm?

Det håber jeg at komme til. Jeg har talt med Rick Berman, om at instruere nogle afsnit af den nye Enterprise serie. Og lige nu er jeg i gang med at arbejde på to projekter – spillefilm – som jeg håber at komme til at instruere.

 

Hvilken rolle har været den mest interessante rolle at spille?

Det er umuligt at svare på det spørgsmål. Jeg har spillet så mange gode roller i mit liv og jeg kan ikke trække en enkel rolle ud fra en anden.

 

Er der en rolle som du ikke har haft endnu, men gerne vil have?

Masser. Rigtigt mange. Der er masser af Shakespeare roller, jeg gerne vil spille. Jeg vil spille Lear, MacBeth, Fallstaff, Anthony og Malvalio. Og det er kun Shakespeare roller.

 

Hvilken indflydelse har Star Trek haft på din karriere som skuespiller?

Meget betydelig selvfølgelig. Jeg var en Shakespeare skuespiller, der arbejdede i London og Star Trek ses i måske 95 % af den vestlige verdens lande, så det har haft en stor indflydelse. Det har gjort mig til en kendt skuespiller på en måde jeg ikke var før og heller ikke havde forventet at være.

 

Hvordan har du det med at være kendt?

Det er en dejlig følelse, fordi enhver kunstner ønsker jo det størst mulige publikum og jeg tror ikke på det eksklusive og det er en stor kilde til glæde for mig, at det arbejde jeg gør og hvordan jeg har det med det arbejde, kan nå ud til en masse mennesker. Jeg havde aldrig forventet det i den målestok, men jeg sætter stor pris på det og jeg håber at publikummet vil vokse i fremtiden.

 

Interview af Christine Roos Stæhr.

Oversat af André Stæhr.

 

Spørgsmål fra debattrekkies.dk.
Dato: 11-02-2004

Af: trekkies.dk

Kilde: trekkies.dk  


trekkies.dk
Postbox 851
2400 København NV

Flere kontaktoplysninger.

Portopartner.dk


© copyright trekkies.dk 1996-2014 • Hostet af A-Data A/S